Bostadsrätter vid strandskogen – det bästa av två världar

En kvirkel är varken en kvadrat eller en cirkel utan både och. Det är också formen på de mjukt rundade balkongerna som omsluter våra nya bostadsrättshus, som inte bara ligger nära stranden utan också nära skogen.

Lomma Norra – en plats utöver det vanliga

Du som besökt Lommas långa sandstrand vet hur vackert det är. Söderut ligger båthamnen med Öresundsbron i fonden. Höje å ramar in åt öster och naturskyddade dammar avgränsar mot norr. Nu kan det bli din hemmaplan, din plats på jorden.

360° balkong löser upp gränsen mellan ute & inne

Eftersom balkongen går runt hela huskroppen, får lägenheterna stora, härliga utomhusytor för odling, avkoppling och umgänge. Varför välja mellan ute eller inne? Satsa på både och.

Vi har gjort våningsplanen högre än standard för att få in mer ljus på balkongerna. Bonuseffekten är förstås att lägenheterna har extra högt i tak!
Arkitekter Kvirkelhusen Foto Liljewall Emma Karlsmark Elfstrand (4).jpg

En del av Liljewalls team: Jeff Robies, Karin Hedberg, Beatrice Wilke och Aron Wigh

”Vår utmaning var att skapa en relation mellan bostaden och naturen”

Liljewall arkitekter är arkitektbyrån som ritat Kvirkelhusen. De fick uppdraget efter en tävling där deras förslag stack ut som det mest attraktiva. Liljewalls har skapat hus som lyfter platsens kvaliteter och erbjuder bostäder med många fina värden. Här är deras egna ord om formgivningen och platsen:

Vi fick uppdraget att rita fem bostadshus på en plats som står med ett ben i skogen, ett vid havet och samtidigt ligger i närheten till staden. Platsen i sig har en så stark karaktär att det kändes viktigt att ta vara på dess kvalitéer. Under hela projektet har två frågeställningar varit ledande; hur vi kan ta vara på det unika läget för husen och hur vi skapar en relation mellan bostaden och naturen? Planlösningarna ger siktlinjer genom lägenheterna som gör att man ständigt står i kontakt med naturen och årstiderna utanför. Även de tilltagna öppningarna i fasaderna gör att vi uppnår visionen om en känsla där inne möter ute. På utvalda platser går fönster och dörrar hela vägen ner till golvet och upplöser gränsen mellan vad som är lägenhet och vad som är balkong och terrass.

Eftersom husen står på pelare, och bostäderna börjar först på plan två, får man en känsla av att befinna sig bland trädkronorna. Samma pelare gör att kontakten med skogen inte bryts när man befinner på gatan utanför husen. Husen har fått en effektiv design med öppna planer och mycket rymd. Varje hem är planerat för att inrymma allt från stora fester till privata stunder av kontemplation och återhämtning. Materialen är gedigna och kommer att åldras vackert. Balkongerna är stora sociala ytor som sveper runt hela huset. Den rundade formen bildar mjuka ringar som ger husen en tydlig och särpräglad identitet. Färgskala går ton i ton med den omgivande naturen.

På bottenvåningen möts man av en välkommande lounge, där grannar kan mötas och gäster kan tas emot. Med Kvirkelhusen har vi skapat ett nytt sammanhang som stärker områdets karaktär och blir en unik plats att bo på – hem för människor som njuter av havet, älskar skogen och behöver staden.

Tina Francke, uppdragsansvarig på Liljewall arkitekter

Fågelkvitter på nära håll, vågbrus på avstånd

Kvirkelhusen bygger vi precis i kanten av skogspartiet ovanför Lomma strand. Det betyder att du bor vid havet, men med skogen som ett grönskande vindskydd mellan dig och höststormarna. Fågelkvitter på nära håll. Vågbrus på avstånd. Det bästa av två världar.

Följ bara stigen så är du strax på Lomma strand Havet är alltid inom hörhåll. Följ bara stigen genom skogspartiet så är du strax på Lomma strand. Kanske ska du ta ett morgon- eller kvällsdopp. Eller varför inte både och?
kvirkel-webb-flygfoto-etapp1-utkast1[57].jpgkvirkel-webb-flygfoto-etapp1-utkast1[57].jpg

Klicka på den lägenhet du vill se planlösning för

Välkommen att botanisera bland de olika lägenhetstyperna i Kvirkelhusen. Klicka på en bostad, så öppnar du planlösningen. Förutom antal rum är det självklart väsentligt att du gillar planlösning och väderstreck på den valda bostaden. Redan nu kan du anmäla ditt intresse för en speciell lägenhet, men du kan också göra en generell intresseanmälan för Kvirkelhusen. Båda alternativen säkerställer att du får information om när säljstarten äger rum och vad du behöver göra för att boka en bestämd lägenhet.

Försäljningsstarten är planerad till sensommaren, eller möjligen tidig höst.

fasad_west.jpg

Fasad väst (mot skogen)

fasad_east.jpg

Fasad öster (mot vägen)

Klicka på den lägenhet du vill se planlösning för

Du har också möjlighet att kombinera lägenheter till en större enhet, till exempel slå ihop taklägenheterna till ett helt våningsplan

Status
Lägenhet
Pris
Rum
Area
Avgift
Köpt
1-1101
5 195 000 kr
3 Rok
88 kvm
5 264 kr/mån
Köpt
1-1102
3 995 000 kr
2 Rok
71 kvm
4 560 kr/mån
Till Salu
1-1103
6 595 000 kr
4 Rok
114 kvm
6 362 kr/mån
Köpt
1-1104
5 195 000 kr
3 Rok
88 kvm
5 301 kr/mån
Köpt
1-1201
5 595 000 kr
3 Rok
88 kvm
5 264 kr/mån
Köpt
1-1202
4 395 000 kr
2 Rok
71 kvm
4 560 kr/mån
Till Salu
1-1203
7 095 000 kr
4 Rok
114 kvm
6 362 kr/mån
Köpt
1-1204
5 595 000 kr
3 Rok
88 kvm
5 301 kr/mån
Köpt
1-1301
5 995 000 kr
3 Rok
88 kvm
5 264 kr/mån
Till Salu
1-1302
4 795 000 kr
2 Rok
71 kvm
4 560 kr/mån

FAQ

 • Lgh storlekar:

  70 – 114 kvm

 • Antal rum:

  2 – 4 rok

 • Balkong/terrass:

  35 – 174 kvm

 • Takhöjd:

  295 cm

 • Hiss:

  Ja

 • Gångavstånd stranden:

  3 minuter

 • Pris:

  3 995 000 – 12 100 000 kr

 • Avgift:

  4 560 - 6 362 kr/mån

 • Parkering:

  Ingår i avgiften

 • Preliminär inflyttning:

  Preliminär Q3 2024

Kvirkelhusen illustrationsplan69.jpg

Illustrationsplan

Kvirkelhusen kommer byggas i två etapper utmed Sommargatan i Lomma. Första etappen innehåller de tre hus som ligger längst norrut (närmast Strand) på gatan. Hus ett är det som ligger närmast den lilla parken närmast Strand. Skogsdungen i anslutning till hus tre, kommer att vara kvar även när båda etapperna är färdigställda.

Interiören

takvaning_long.jpgtakvaning_long.jpg

Välkommen till övre planet

kvirkel-takvaning-planritning[69].png

Takvåningar med extra allt

Här bor du i höjd med trädtopparna. Den generösa takterrassen ger trädgårdskänsla med möjlighet att skapa olika miljöer på olika delar av terrassen. Våningarna är planerade med en mer privat sovrums- och förvaringsdel och en väl tilltagen sällskapsdel, där kök och vardagsrum bjuder in till allt från större bjudningar till sköna kvällar i soffan. En takvåning är 3 rok fördelat på 108 kvm med 174 kvm terass, en är 3 rok på 105 kvm med 159 kvm terrass. Ett alternativ är också att ta hela taket. Då får du en boyta på ca 210 kvm och en terrass på hela 333 kvm. Klicka här för att se en planlösning som visar hela takvåningens potential.

Bostadsfakta:

• Balkong runt hela våningen

• Inbyggd etanolkamin

•Generöst kök med köksö.

• Genomtänkt förvaring

• Förberett för Jacuzzi

• Vackra materialval

Kontakta oss om du vill veta mer.

Vi på CA Fastigheter i Malmö har gett Bjurfors uppdraget att sälja bostadsrätterna i Kvirkelhusen

Intresseanmälan

Open info box

OBS: Bilder och texter på denna hemsida är framtagna i ett tidigt skede för projektet och förändringar kan komma att ske. Bilder och texter kan därför innehålla information om material som utgår ur sortiment och behöver bytas ut eller tillval som kan innebära en tilläggskostnad för dig som köpare. Standarden på material som ingår i kontraktsumman kommer att presenteras innan förhandsavtal ingås.Gå tillbaka till Lomma Norra